wie ben ik?

Mijn naam is Annette Hurkens, getrouwd en moeder van twee volwassen dochters. Ik heb ruim 20 jaar ervaring als intaker en kraamverzorgende bij PKZ Kraamzorg in Zoetermeer en sinds 2010 heb ik mijn eigen praktijk voor Shantala babymassage en Babycoaching.

Toen mijn dochters nog klein waren, kwam ik in contact met massage en ik merkte dat ik veel kon betekenen in de omgang met hen. Ik zag dat zij ’s avonds sneller in slaap kwamen, zij lekkerder in hun vel zaten en er een mooie intenser contact tussen mij en de kinderen ontstond door het masseren. Ik vond dit zo bijzonder dat ik mij verder ben gaan ontwikkelen op het gebied van kindermassage, voetreflexmassage, aromatherapie en hechting & verbinding tussen ouder en kind, speciaal gericht op gevoelige en onrustige kinderen. Van 2009 tot 2023 heb ik als docent ‘Lichaamsgericht werken’ gewerkt op de Regenboog Academy in Pijnacker, waar ik de praktijklessen holistische massage en energetisch werken mocht verzorgen. 

Om mijn liefde voor baby’s en mijn passie voor masseren te combineren, ben ik in 2009 docent Shantala Babymassage geworden. Ik geef de cursus het liefst individueel of kleinschalig bij mensen thuis (o.a. omgeving Pijnacker, Zoetermeer, Delft, Lansingerland) omdat ik dan beter kan afstemmen op de behoeftes van de baby en de ouders. Ik vind het prettig om persoonlijke aandacht te geven, mee te denken en vragen te kunnen beantwoorden. 

Ik vind het belangrijk om te blijven leren en ontwikkelen en volg daarom regelmatig scholingen en workshops. In 2016 heb ik de opleiding deBabycoach afgerond, waarin het holistisch coachen van ouders en hun baby centraal staat.

In februari 2021 heb ik de opleiding Droomritmecoach & onrustdeskundige van Stephanie Molenaar afgerond ( www.droomritme.nl) en ben daarmee gecertificeerd slaapcoach 0-2 jaar. Tijdens het geven van cursussen en consulten kom ik steeds meer ouders tegen die problemen ondervinden op het gebied van onrust en slapen van hun kleintje. Als babyslaapcoach kan ik ouders nog meer ondersteuning en handvatten bieden met een persoonlijk consult bij je thuis. In mijn consulten werk ik met verschillende methodieken, zoals de droomritmemethode in combinatie met massage, aromatherapie en holistisch coachen.

Ik vind het nog steeds bijzonder dat ik in mijn praktijk jonge ouders kan en mag begeleiden, informeren en inspireren hoe zij de band met hun kind kunnen opbouwen en versterken door middel van massage. Zo leren zij hun kind het beste kennen en hen vol zelfvertrouwen laten opgroeien. En dat is toch wat we uiteindelijk allemaal het liefste voor ons kind wensen?

Wil je graag aanmelden voor een babyconsult, cursus Shantala Babymassage of ben je op zoek naar persoonlijke begeleiding voor jou en je baby? Je kunt mij vrijblijvend bellen of mailen, dan kijken we samen of ik iets voor je kan betekenen.

Liefs, Annette